Pealeht, Toit

KIKERHERNE-KÖÖGIVILJASUPP

veebruar 2, 2015

 

 

Lisaks teravatele maitsetele on mu viimase aja suurim lemmik koriander. Lisan seda alati suure pihutäie kõikvõimalikele suppidele. Olen oma vana lemmiku – peterselli vahetanud mõneks ajaks eksootilisema sugulase vastu. Juba väikesest saadik on mul tekkinud harjumus lisada toitudesse alati palju rohelist. Värsket petersilli lõhna tundes meenuvad eriti eredalt kõik maal vanaema juures veedetud suved, kus kauss värskelt nopitud ja hakitud erinevate maitserohelistega oli alati laual. Pihutäis rohelist sobib alati nii värske kartuli, supi või lihtsalt taluvõiga määritud musta leiva peale.

Seda kööviljasuppi võib teha peaaegu kõigest, mis külmkapis või sügavkülmas parasjagu olema juhtub ja mis maitsete järgi just sel päeval tegutsema kutsub. Keedan tavaliselt poti ääreni suppi täis ja söön seda suure isuga mitu päeva järjest. Kusjuures eriti hea on see just järgmistel päevadel, kui kõik maitsed on omavahel ideaalselt segunenud. Minu valik oli seekord järgmine:

 

 

  • extra light oliiviõli
  • 1 suur valge sibul
  • 3-4 porgandit
  • 1 suur paprika
  • 3 küüslauguküünt
  • pöidla suurune jupp ingverit
  • 1 porrulaugu vars
  • pool keskmist suvikõrvitsat
  • 3-4 kartulit
  • 1 purk kikerherneid
  • 2-3 hapukurki
  • 1 pakk purustatud tomateid
  • 2 spl tom yum pastat
  • ürtidega meresoola
  • pihutäis koriandri lehti

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply